Skip to main content

Zo start je thuis met Micro-needling


Mag het voor jou allemaal iets sneller gaan of wil je nog meer resultaat uit je skincare halen, dan wil je ongetwijfeld verder lezen. 

In deze blog dompelen wij je onder in de wereld van micro-needling; Dé huidverbeterende en verjongende techniek om de aanmaak van je collageen te boosten en de opname van je actieve skincare ingrediënten te verhogen

Maar wat is micro-needling nu juist en hoe begin je eraan?

Wat is Micro-Needling?

Bij Micro-needling maak je piepkleine gaatjes in je bovenste huidlaag. Dit klinkt misschien invasief, maar dit gebeurt volledig pijnloos en met het blote oog zie je deze gaatjes zelfs niet. Je huid schiet daarop in actie en stimuleert de collageen aanmaak. Micro-needling noemt daarom ook wel eens Collageen Inductie Therapie. 

Meer collageen, meer elasticiteit, meer stevigheid? 

Yes Please! More is More! Zeker als het over de opname van onze actieve skincare ingrediënten gaat. Meer waarde dus voor de investering in je huidverbeterende skincare. 

Het goede nieuws is dat jij er thuis mee aan de slag kan gaan en hiervoor niet meteen langs je skincare experte hoeft te gaan. 

Let’s Get Ready To ROLL!

Hoe begin je thuis aan Micro-needling?

STAP 1: Bekijk je skincare programma

Start je nog maar net met huidverbetering dan hebben we helaas minder goed nieuws. Wij adviseren micro-needling pas als je op een gemiddelde dosis Vitamine A staat, ofwel stap 2 (AVST 2 of Sequence 2) in je Environ Step Up System. 

Wil je graag starten met je huidverbetering en binnen enkele maanden starten met micro-needling? Contacteer ons dan hier voor een advies op maat. 

Sta je al op een gemiddelde dosis vitamine A, dan kan je overgaan naar stap 2.

STAP 2: Kies het juiste apparaat 

Om thuis met micro-needling te starten heb je een apparaat nodig. 

Voor je aan de slag gaat met het zoeken van een apparaat geven wij je even graag een boodschap van algemeen nut: De naaldjes van je apparaat voor thuisgebruik mogen niet langer zijn dan 0,2 mm. Zo hou je het veilig en ben je nog steeds verzekerd van een optimaal resultaat. 

Wil je graag hulp bij het kiezen van een apparaat? 

Ontdek hier de Environ Roll CIT’s:

micro needling cosmetic roll cit beauvieMICRO-NEEDLING COSMETIC ROLL-CIT

De Cosmetic Roll-CIT van Environ is een roller met naaldjes met een lengte van 0,1 mm waarmee je pijnloos over je gelaat gaat rollen. De naaldjes maken microscopisch kleine kanaaltjes in de huid, waardoor de ingrediënten van je Environ producten beter opgenomen worden door de huid.

 

micro needling gold cosmetic roll citCOSMETIC GOLD ROLL-CIT

De Cosmetic Gold Roll-CIT van Environ is met 14 karaat goud belegd en daarom de meest exclusieve en doeltreffende roller van Environ voor het gelaat, hals en decolleté. Deze Roll-CIT heeft maar liefst 260 ultrafijne naaltjes met een lengte van 0,2 mm. 

De gouden afwerking maakt de roller zeer duurzaam, antibacterieel en eenvoudig te reinigen.

 

STAP 3: Plan je Micro-needling date 

Rollen hoef je bij het begin niet meteen dagelijks te doen. Je start best met 1x per week en je bouwt dit op. Zie het als een skincare date met jezelf waar je all the way gaat. Kies bijvoorbeeld een vaste avond per week om te starten. 

STAP 4: Zo ga je rollen

Reinig eerst je huid voor je je apparaat bovenhaalt. Nadat je toner op je gelaat staat, begin je eraan. Verdeel je gelaat, hals en decolleté in verschillende zones en rol met enige druk elke huidzone in horizontale, verticale en diagonale richting voor een vijftal minuutjes. 

Breng daarna je serum(s) aan. Een ideale combinatie met je Roll CIT zijn het Frown Serum, Hydrating Serum en Seriènce Night Serum van Environ. Vervolgens eindige je met je vitamine moisturiser.

Good luck en hou ons op de hoogte als je aan het rollen gaat! 

Wil jij thuis graag starten met Micro-needling? 

Ontdek hier onze promo’s.