Skip to main content

Zo hydrateer jij je huid in het najaar


De koude is weer in het land en daar wil jij je huid op voorbereiden. In deze blog lees je alles over hoe jij je huid kan hydrateren, zodat je dit najaar een zachte en jonge huid behoudt.

Waarom dien je je huid extra te hydrateren tijdens de herfst en winter?

De koude en wind van het najaar zorgen ervoor dat je huid droger en ruwer zal aanvoelen. Dat wordt nog een tikkeltje versterkt doordat je in huis de verwarming aanzet. Het gevolg daarvan is dat je het lekker warm hebt, maar je huid houdt niet zo van die droge lucht.

Daarnaast moet je huid in het najaar nog herstellen van de zomermaanden. Denk maar aan de extra blootstelling aan de zon, airco, zee en chloorwater,... .  Hierdoor liep je misschien zonneschade (pigmentatie) op of werd je huid ook weer wat droger. 

Tijd om je huid een goede hydratatie boost te geven.

Hoe begin je eraan? Wij geven je graag enkele tips hoe jij je hydratatie op punt kan houden.

Hydratatie van binnenuit

Wil je een complete aanpak voor een gehydrateerde huid, dan dien je van binnenuit te beginnen. Drink voldoende water, maar probeer ook voedzaam te eten. 

Om je huid optimaal van binnenuit te voeden, zou je tot 300 g groenten per dag dienen te eten én dat is veel meer dan je zou denken. Denk daarbij dat deze voedingsstoffen je huid als allerlaatste bereiken. 

Daarom zijn voedingssupplementen voor de huid erg belangrijk. Zij geven je die extra boost van binnenuit.

advanced nutrition programme hydratatie skin ultimate skin omegas and skin youth biomeDe belangrijkste supplementen voor het najaar zijn:

Skin Omega’s hydrateren je huid van binnenuit én houden het vocht vast.

De Skin Moisture Lock supplementen bevatten hyaluronzuur en ceramiden die je huid voller maken.

 Skin Youth Biome, je probiotica, zorgt ervoor dat je darmflora gezond blijft en dat de voedingsstoffen worden opgenomen door je darmen.

 

Hydratatie van buitenuit

Wil je tegen de koude, regen en wind bestand zijn, dan wil je met de volgende producten je hydratatie op punt houden.

super moisturiser environ hydratatieSUPER MOISTURISER 

De Super Moisturizer is tijdens het najaar het jasje voor je gelaat. Deze crème zit boordevol hydraterende en verzachtende ingrediënten die het vocht in je huid vasthouden en de natuurlijke beschermlaag van je huid verbeteren. 

Kortom, een must-have product voor het najaar. 

 

hydratatie clay masque heusdenzolderHYDRATING CLAY MASQUE

Dit masker zorgt niet alleen voor extra hydratatie, maar gaat ook je huidtextuur verbeteren en ervoor zorgen dat je vitamines beter worden opgenomen

Gebruik het 3 keer per week als masker en/of breng een dun laagje aan over je moisturiser voor het slapen gaan.

 

hydrating oil capsules hydratatie heusdenzolderHYDRATING OIL CAPSULES

Twee maal per week voeg je aan je avond verzorging tijdens het najaar een Hydrating Oil Capsule toe. Hydratatie én energieboost verzekerd! 

Je kan deze capsules ook als kuur gebruiken naar de feestdagen toe. Wil je er dit jaar aan de feesttafel opvallend energieker uitzien, dan mag dit niet aan je skincare routine ontbreken.

Hydraterende make-up 

Voeg ook aan je make-up extra hydratatie toe. 

hydraterende makeup janeiredale

PRIMER

Begin je make-up met een hydraterende primer, zoals de Smooth Affair Illuminating Glow Face Primer. Deze primer mét hyaloronzuur zorgt ervoor dat je vocht wordt vastgehouden. Daarnaast maakt deze gelaatsprimer je poriën minder zichtbaar en vervaagt hij fijne lijntjes. 

FOUNDATION

Voeg dit najaar jane iredale’s Dream Tint toe aan je make-up routine. Deze getinte dagcrème beschermt niet alleen je huid, maar zit boordevol algen die je huid hydrateren en verzachten. 

SPRAY

Werk elke make-up af met een hydraterende fixatiespray. De D2O van jane iredale is specifiek ontwikkeld om je huid te kalmeren en te hydrateren. Deze spray is dus ideaal om je make-up af te werken, te fixeren en te hydrateren.

 

ONTDEK HIER onze promo's om je huid dit najaar te kunnen boosten.