Skip to main content

3 tips om je collageen aanmaak te stimuleren 


Het woord ‘collageen’ klinkt je waarschijnlijk niet vreemd in de oren. Je hoort het tegenwoordig overal. In iedere reclamespot hoor je het wel vallen of elk magazine wil er wel iets over kwijt.

Wat is collageen?

Wel, het bindweefsel van je huid is maar liefst voor 70% opgebouwd uit collageen. Ik moet je dus het belang van deze vezel niet vertellen. Samen met elastine is het collageen eiwit verantwoordelijk voor de stevigheid van je huid.

Meestal vergelijk ik het met een bed. Collageen kan je bekijken als de omkasting. Het zorgt ervoor dat de inhoud netjes en stevig op zijn plaats blijft zitten. Elastinevezels werken op hun beurt als de veringen van je bed. Rekbaarheid en veerkracht, dat is de functie van elastine. Hyaluronzuur is als laatste de matras van je huid.  De volheid of beter gezegd: het kussentjes effect. 

Zonder deze 3 elementen, zou er geen bed zijn. Collageen bezorgt je met andere woorden een stevige en strakke huid.

 

Collageen is een belangrijk eiwit voor de gezondheid van je haar en nagels én het herstel van wondjes.

Wil je littekens voorkomen na een operatie of bij acné? Collageen stimuleren is de boodschap!

De aanmaak van je collageen daalt 

Vanaf je 25ste levensjaar gaat je collageenproductie met 1% per jaar achteruit.

Dat zonder de externe invloeden geteld. Je merkt het op aan het slapper worden van je huid en lijntjes die beginnen op te duiken. Een goed onderhoud van je collageenvezels is daarom van groot belang voor een stevige en jeugdige huid.

Er is echter wel een belangrijke maar. Vaak wordt gedacht dat skincare producten de magische toverstaf zijn. 

Helaas moet ik je teleurstellen.

Collageen bevindt zich in de diepere lagen van je huid. Voorbij de huidbarrière op plekken die onbereikbaar zijn voor skincare ingrediënten van buitenaf. 
Collageen toevoeren of stimuleren doe je daarom best van binnenuit. De wetenschap gaat met rasse schreden vooruit, waardoor ‘inner skincare’ de laatste jaren een grote evolutie heeft gemaakt.

Stimuleer je collageen aanmaak met deze 3 tips

Tip 1: say YES to collageen bouwers

Je huid maakt van nature collageen aan. Dit proces neemt af naarmate je ouder wordt. Om collageen op te bouwen, heeft je huid Vitamine C nodig. Dit is de ultieme co-factor.

Voorzie je huid van voldoende Vitamine C. Dat kan via voeding, maar vaak is dit niet voldoende voor huidverbeterende resultaten. Een specifiek huidsupplement op basis van Vitamine C bevat de perfecte kwaliteit in de juiste hoeveelheid om daadwerkelijk verschil te maken.

Tip 2: say NO to collageen afbrekers

Buiten het natuurlijke verouderingsproces, zijn er tal van externe triggers die het collageen afbreken.

Oxidatieve stress

Oxidatieve stress betekent dat je huid in contact komt met teveel vrije radicalen. Deeltjes, ontstaan uit verbranding, die je huid destabiliseren. De grootste veroorzakers hiervan zijn UV-stralen, luchtvervuiling en stress.

Wondjes

Je huid heeft een wonderbaarlijke kracht om zelf wonden te helen. Wanneer je haar ondersteunt met de juiste ingrediënten, gaat het proces nog vlotter.

Echter, krabben, duwen of trekken aan velletjes terwijl je huid nog in herstel is, stimuleert lokaal de collageen afbraak met littekens of verslapte huid als gevolg.

Suikers

Suiker in de bloedstroom hecht zich aan collageen. Hierdoor verkleeft het collageen in je huid en wordt het minder elastisch. Een natuurlijk gevolg is het versneld ontstaan van rimpels.

Tip 3: stimuleer je collageen aanmaak van binnenuit 

Vaak wordt gedacht dat enkel de lijntjes onze leeftijd verraden, maar wat dan met pigmentvlekken op de handen? Of droogtelijntjes rond de ogen? Of gevoelige haarvaten rondom de neus? Huidveroudering schuilt niet alleen in je collageen, maar bij een algehele gezonde opbouw van je huid.

Daarvoor kijken we naar de darm. Daar worden namelijk alle bacteriën en micro organismen aangemaakt die verantwoordelijk zijn voor een goede weerstand en gezondheid van je huid.

Wist je dat…

… er een grote connectie is tussen je darmen, hersenen en huid? Wij weten dat al enige tijd, maar gelukkig volgt de wetenschap inmiddels. Denk maar aan een gespannen buik voor een belangrijke meeting, acné bij buikgriep, stresseczeem, enzovoort. We kennen nog maar 1% van het microbioom (het ecosysteem in je darm), maar de weetjes zijn verbluffend.

Het is dan ook vanzelfsprekend om je collageen aanmaak van binnenuit aan te pakken

Lees even verder wat wij aan het gamma bij Beau-vie hebben kunnen toevoegen.

NIEUW: Skin Collagen Synergie

Skin Collagen Synergy ANPSkin Collagen Synergy Mailing Supplements 1080x1088 5e9cfe83 4de0 4906 ab2f 09360a08df14

Met Skin Collagen Synergie haalt het Advanced Nutrition Program alles uit de kast. Alle werkstoffen die jouw huid nodig heeft om (meer) collageen aan te maken, vind je terug in deze formule.

Zo bevat 1 dagelijkse dosis een hoge portie vitamine C als basisingrediënt voor je collageen aanmaak. Verder geniet je van noodzakelijke bouwstoffen zoals vitamine A, vitamine E, zink, koper, MSM en druivenpitextract. Ook je haren, nagels en andere huidproblemen genieten mee van deze krachtpatsers.

Skin Collagen Synergie is verkrijgbaar in een verpakking voor 28 dagen (68,50 euro). 

Voor het beste resultaat adviseren we een kuur van 3 maanden. 

Zo pak je de strijd met huidveroudering aan op ieder niveau!

LIMITED EDITION ACTIE: KICKSTART Package 

3x Skin Collagen Synergy (met 10% voordeel)

+ gratis Skin Youth Biome (14caps)

+ Gratis Skin Vit A (14caps)

Wil jij dadelijk gaan voor het beste resultaat? Kies dan voor de Kickstart Package.

Een kuur van 3 maanden aan een fantastische voordeelprijs met een gratis ondersteunende start voor jouw microbioom.

ONTDEK HIER DE ACTIE